Thuiszorgtherapie

Thuiszorgtherapie

thuiszorgtherapie

Steeds meer ouderen, chronisch zieken en terminale patiënten blijven thuis wonen. Een integrale aanpak van de zorg aan huis is dan nodig. De fysiotherapeut in de thuiszorg (FTZ) speelt hierbij een belangrijke rol door een onderzoek van zowel de patiënt maar ook zijn of haar leefomgeving en mantelzorgers uit te voeren en het verdere zorgproces te coördineren.

Naast behandeling is ook preventie erg belangrijk zoals het verminderen van het risico op vallen, maar ook het voorkomen van overbelasting van de mantelzorger. Daarbij zijn ook het signaleren van de nodige aanpassingen in huis een onderdeel van het takenpakket. De Fysiotherapeut in de Thuiszorg werkt samen met de wijkverpleging, met de ergotherapeut en de huisarts/praktijkondersteuner. Hierdoor wordt en blijft de situatie thuis veilig en optimaal. 

Lijf & Leven werkt bij de thuiszorg nauw samen met de Buurtzorgteams Ede-Zuid en Ede-West. 

Er is een regelmatig overleg tussen thuiszorg, ergotherapeut en fysiotherapeut waarbij de gezamenlijke aanpak van de patiënten wordt bepaald.

buurtzorg 

Onze thuiszorg fysiotherapeuten zijn Ingeborgh Rigter en Ellen Toet. Beiden hebben zij de post-HBO opleiding FTZ in 2013 afgerond.

Social media

Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us

Disclaimer

Niets van deze site mag worden gekopieerd, gereproduceerd, openbaar gemaakt, gebruikt of verspreid worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Lijf en Leven Ede BV.