Beweegprogramma’s

Beweegprogramma’s

U kunt bij ons terecht voor de beweegprogramma’s Astma/COPD, Diabetes II, Obesitas, Oncologie en Hartaandoeningen/Hartfalen. 

 In Nederland heeft 20 tot 25% van de bevolking een chronische aandoening. Dit percentage zal naar verwachting de komende jaren toenemen. Voldoende bewegen is nodig voor een gunstiger verloop van de chronische aandoening (secundaire preventie). Om voldoende bewegen bij mensen met een chronische aandoening te stimuleren, zijn er beweegprogramma’s ontwikkeld.

Bij een beweegprogramma werk je met individuele doelen en krijg je ondersteuning van een speciaal hiervoor opgeleide fysiotherapeut.

Het groepsproces is erg belangrijk want je kunt elkaar stimuleren en steunen. Je hebt uitzicht op verbetering, je hoort van een ander hoeveel resultaat een paar maanden training kan geven. Verder leer je veel van elkaar en soms zorg je voor elkaar in een periode waarin het allemaal wat tegenzit. Als je al een tijdje meedoet lukt het je op jouw beurt om een andere leefstijl uit te dragen naar de andere deelnemers. Om voldoende aandacht en begeleiding te geven is de groepsgrootte maximaal zes deelnemers.

Afhankelijk van de aandoeningen testen wij periodiek (met verschillende tests) wat het resultaat van de training is. In een evaluatiegesprek kijken we of er verbetering is en wat u zelf kunt gaan doen om deze actieve levensstijl te behouden. Er zijn verschillende beweegactiviteiten die Lijf & Leven organiseert, zoals medisch fitness, zwemmen en yoga en pilates.

Voor bepaalde patiëntgroepen met een ernstige aandoening zijn er trainingsmogelijkheden in onze praktijk die door de zorgverzekeraar worden vergoed. 

Hartfalenrevalidatie / beweegprogramma

Ook in onze praktijk kunnen patiënten met hartfalen worden begeleid. Drie van onze fysiotherapeuten zijn specifiek geschoold. De oefenruimte beschikt over de benodigde trainingsapparatuur en we voldoen aan alle veiligheidseisen: er is een AED, al het personeel beheerst de reanimatie, er is goede meetapparatuur voor saturatiemeting en de bloeddruk wordt standaard gemeten.

Let op! Hartfalen is geen chronische indicatie, dus het aantal behandelingen dat vergoed wordt, is afhankelijk van uw aanvullende verzekering. 

 

Social media

Facebook
Facebook

Disclaimer

Niets van deze site mag worden gekopieerd, gereproduceerd, openbaar gemaakt, gebruikt of verspreid worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Lijf en Leven Ede BV.