Medical Taping Concept

Medical Taping Concept

In de jaren zeventig  werden in Japan en Korea tapemethodes ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en activiteit van spieren belangrijk is om gezond te blijven of te herstellen. Hieruit ontstonden diverse tapesoorten die de spieren in de functie ondersteunen zonder dat ze de beweging beperken. Het lichaamseigen herstelproces wordt hierdoor geactiveerd.

De tape die in onze praktijk gebruikt wordt is CureTape. Het is antiallergisch, ventilerend en huidvriendelijk. Daardoor kan de tape langere tijd achterelkaar gedragen worden. Op deze manier is er een 24-uur per dag behandeling mogelijk waardoor het herstel veel sneller kan verlopen.

De tape kan o.a.  gebruikt worden voor: pijndemping, ondersteuning van gewrichten, nabehandeling van blessures, verminderen van ontstekingen of vochtophopingen, houdingscorrecties en behandeling van klachten door overbelasting (CANS klachten, tennis- of golfelleboog).

Per behandeling vragen wij €2,- eigen bijdrage. Een andere mogelijkheid is om uw eigen rol tape aan schaffen via de apotheek.

Social media

Facebook
Facebook

Disclaimer

Niets van deze site mag worden gekopieerd, gereproduceerd, openbaar gemaakt, gebruikt of verspreid worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Lijf en Leven Ede BV.