Yoga in Ede en Veenendaal

Yoga in Ede en Veenendaal

Yoga

Zowel op de locatie Ede als in Veenendaal worden er wekelijks lessen (Hatha) Yoga verzorgd in kleine groepen van 3 tot 6 deelnemers.

Yoga is duizenden jaren geleden ontwikkeld in India en bestaat uit oefeningen om beheersing te krijgen over zowel geest als lichaam. In het Westen is het vooral de ‘Hatha Yoga’ die bekendheid heeft gekregen en gewoonlijk ‘Yoga’ wordt genoemd.

Hatha Yoga is een fysieke yogavariant die voor het grootste deel bestaat uit de beoefening van lichaamshoudingen (asana’s) en ademhalingstechnieken (pranayama).

Veel mensen die onze praktijken in Ede en Veenendaal bezoeken zijn op zoek naar een balans tussen hun drukke bestaan en de rust in zichzelf. Waar ligt je grens? Wanneer kom je tot rust? Wanneer ben je krachtig? Door middel van houdingen en ademhalingstechnieken proberen we samen die balans te vinden en bewust te worden van wat je kan.

Bij de Hatha Yoga ligt het accent op oefeningen gericht op ademhaling, het losmaken van de spieren en gewrichten, concentratie en ontspanning, om van daaruit te komen tot de lichaamshoudingen. Deze Yoga is voor zowel vrouwen en mannen, en past bij elke leeftijd en omstandigheid. Het is een veilige vorm van lichaamsbeweging en uitermate geschikt om u optimaal te blijven voelen. De Yoga-oefeningen worden staand, zittend of liggend uitgevoerd. Indien het lichaam dit niet toelaat past de docent de Yoga-oefeningen aan. Zo kunnen oefeningen bijvoorbeeld op een stoel worden gedaan.

De oefeningen verlopen langzaam en met aandacht; je voelt wat je lichaam aangeeft en wanneer. Het is niet van belang dat je de oefeningen perfect of volledig uitvoert, juist in het leren aanvoelen waar je grenzen liggen en deze te accepteren ligt de werking van de Yoga. Naarmate je de oefeningen vaker doet, merk je dat je je grenzen ook kan verleggen. Spieren en gewrichten van de rug en ledematen worden soepel en spanningen worden minder of lossen op, waardoor je energie weer beschikbaar komt.

Naast de Hatha Yoga zullen Lijf & Leven Ede en Veenendaal ook Urban Yoga lessen gaan organiseren. Deze yoga lessen worden op inschrijving georganiseerd en zullen op een mooie locatie in de buitenlucht in Ede en Veenendaal plaatsvinden.

Kortom, yoga is zowel ontspannend als inspannend! Heerlijke lessen waarin je gaat ontdekken hoe het aanvoelt om in balans te komen met jezelf en je omgeving; overal en altijd.

Bent u op zoek naar Yoga in Ede of Veenendaal? Benieuwd naar wat yoga is en hoe het voelt? U bent van harte welkom voor een vrijblijvende proefles. U kunt daarvoor contact met ons opnemen.

De Hatha Yoga wordt zowel in Ede als Veenendaal gegeven door de ervaren docente Linda van Olderen.

Voor lestijden: zie ‘Roosters’ helemaal bovenaan de pagina.

Social media

Facebook
Facebook

Disclaimer

Niets van deze site mag worden gekopieerd, gereproduceerd, openbaar gemaakt, gebruikt of verspreid worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Lijf en Leven Ede BV.