Zwangerschapscursus volgens Oefentherapie Cesar

Zwangerschapscursus volgens Oefentherapie Cesar

woman-1284353_1280Zwangerschapscursus volgens oefentherapie Cesar

De zwangerschapscursus is gebaseerd op oefentherapie Cesar, waardoor er aandacht is voor je lichaamshouding, manier van bewegen en het voorkomen van klachten. In de cursus worden de veranderingen van je lichaam tijdens de zwangerschap theoretisch uitgelegd. Met oefeningen en juiste houdingen leren wij jou hoe je het beste met deze veranderingen kunt omgaan. De ideale instap periode is tussen 25 en 30 weken van je zwangerschap.

Ook besteden wij aandacht aan de voorbereiding op de bevalling. We maken jou bewust van de verschillende fasen van de bevalling, de verschillende soorten weeën en de ademhalingstechnieken die je kunt gebruiken bij het opvangen van de weeën en het aanleren van een juiste perstechniek. Ook besteden we aandacht aan de kraamdagen en het herstel na de bevalling. We geven de cursus in groepen, maar je kan de cursus ook individueel volgen.

Cursus in groepsverband.

De cursus geven we  in kleine groepjes van 4-5 zwangeren. De cursus bestaat uit tien lessen van ongeveer één uur, waarvan zes prenataal en vier postnataal. Bovendien is er een les waarbij ook de partner aanwezig kan zijn, en besteden we een les aan het geven van baby-massage.

Individuele cursus op maat

Als je geen behoefte hebt aan een volledige groepscursus, dan is een individuele cursus wellicht een alternatief. In een individueel traject, eventueel samen met je partner, is het mogelijk om een zwangerschapscursus op maat te volgen. We stemmen dit dan samen af op je eigen wensen over houding, beweging en de voorbereiding op je bevalling.

Voor de bevalling, en als voorbereiding daarop zijn er de volgende doelen:

  • Optimaliseren van een juist houdings- en bewegingspatroon, zoals zitten, staan, lopen, bukken en tillen.
  • Functioneel gebruiken van bekkenbodem- en buikspieren.
  • Leren kennen van het verloop van een normale bevalling kennen.
  • Verschillende ademhalings- en ontspanningstechnieken kunnen toepassen.
  • Voorlichting over tillen en dragen van uw kindje en preventie voorkeurshouding bij uw kindje.

Na de bevalling is de cursus gericht op:

  • Versterken van alle spiergroepen rondom het bekken.
  • Een adequaat bewegingspatroon aanleren: zitten, staan, bukken, tillen en dragen.
  • Opbouwen van de conditie.

De cursus is op donderdagavond van 19.30-20.30 bij Lijf & Leven, Ursulinehof 1, Vianen. 

Kosten voor de gehele cursus zijn € 150,-

Wilt u zich opgeven of wilt u meer informatie? Mail naar agnita.vernooij@lijfenleven.com, of neem contact op met de praktijk en vraag naar Agnita Vernooij.

Social media

Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us

Disclaimer

Niets van deze site mag worden gekopieerd, gereproduceerd, openbaar gemaakt, gebruikt of verspreid worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Lijf en Leven Ede BV.