(kinder)Oefentherapie Lijf & Leven Vianen

(kinder)Oefentherapie Lijf & Leven Vianen

Ursulinenhof 1
4133 DA VIANEN

T: 0347 – 76 90 19
F: 0318 – 64 20 73
E: info.vianen@lijfenleven.com

Openingstijden:

maandag en donderdag:            08.00 – 21.00 uur

dinsdag, woensdag en vrijdag: 08.00 – 18.00 uur

Actueel

Vacature kinderfysiotherapeut of kinderoefentherapeut voor Lijf & Leven Vianen; voor meer informatie klik hier.

Oefentherapie Lijf & Leven Vianen is gevestigd in het pand “Ursulinenhof 1”. Vlakbij winkelcentrum De Monnikenhof. Binnen het team van Lijf & Leven Vianen werken ook een oefentherapeut Cesar en een kinder-oefentherapeut. Er is daardoor een intensieve samenwerking op het gebied van bijvoorbeeld lage rugklachten en chronische aandoeningen.

Door de multidisciplinaire benadering die Lijf & Leven kan aanbieden binnen één praktijk, zijn wij u als patiënt beter van dienst bij het behandelen van deze lichamelijke klachten, of bij het geven van adviezen over bewegen, werken en houding.

Bij Lijf & Leven Vianen zijn de Oefentherapeuten gespecialiseerd op het gebied van:

  • Kinderoefentherapie;
  • Spierspannings-hoofdpijn;
  • Rug- en bekkenklachten (zoals HNP, scoliose, m. Scheuermann en wervelkanaalstenose);
  • Arm-, nek- en schouderklachten;
  • Arbeidsrelevante klachten;
  • Algemene houdings- en bewegingsklachten;
  • Chronische aandoeningen, zoals Reumatoïde Artritis, Fibromyalgie, Artrose en m. Parkinson.

______________________________________________________________________________

Wat is Oefentherapie?

Oefentherapie 200x200 (1)Lopen, gaan zitten, bukken, tillen. We bewegen de hele dag en meestal onbewust. Iedereen heeft zo zijn eigen houding en manieren van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam en kunnen er klachten ontstaan aan bijvoorbeeld rug, nek of schouder. Ook door bepaalde afwijkingen of ziekten, denk aan reuma of astma, kunnen mensen problemen krijgen met hun bewegingsapparaat. Het doel van oefentherapie is de klachten te laten verdwijnen, verminderen en/of te voorkomen, uitgaande van uw eigen bewegingsmogelijkheden. Ook wordt rekening gehouden met de situatie waarin u zich bevindt en met uw dagelijkse activiteiten. De oefentherapeut biedt hulp bij rug- en nekklachten, pijn in de gewrichten (bekken, knie-enkel-voet, arm-schouder-pols), klachten bij chronische aandoeningen aan het houding- en bewegingsapparaat, houdingsafwijkingen, hoofdpijn, spanning en incontinentie. Oefentherapie kent twee specialisaties: kinderoefentherapie, bij problemen in de (senso)motorische ontwikkeling, en psychosomatische oefentherapie, bij klachten die te maken hebben met stress, angst of paniek, hyperventilatie, overspanning, burnout en psychosomatische klachten. De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. De oefentherapeut kijkt samen met u naar uw lichaamshouding en manier van bewegen in uw dagelijkse activiteiten. Wat gebeurt er als u zit, loopt of andere bewegingen maakt? Welke spieren en gewrichten krijgen het daarbij zwaar te verduren? Daarbij wordt niet alleen naar de klacht gekeken, maar naar het hele lichaam.

Wanneer Oefentherapie?

Het schiet weer eens in uw rug. Nekpijn die maar terug blijft komen. Na een dag werken bent u helemaal ‘op’, terwijl u voornamelijk ‘alleen maar’ achter de computer heeft gezeten. Hoe vaak denkt u niet ‘Ach vervelend, maar het trekt wel weer weg’. Of ‘Tja, daar is toch niets aan te doen’. Wanneer u wel op zoek zou gaan naar een oplossing, dan blijkt het moeilijk om de klachten goed te duiden. Laat staan deze weg te nemen. De oefentherapeut biedt een structurele oplossing voor uw klachten.

De oefentherapeut biedt hulp bij rug- en nekklachten, pijn in de gewrichten (bekken, knie-enkel-voet, arm-schouder-pols), klachten bij chronische aandoeningen aan het houding- en bewegingsapparaat, houdingsafwijkingen, hoofdpijn, spanning en incontinentie. De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. Hij of zij heeft de opleiding oefentherapie Cesar of Mensendieck afgerond en is een bevoegd therapeut. Samen met uw oefentherapeut maakt u een plan om van uw klachten af te komen en nieuwe klachten te voorkomen. Beter worden in bewegen! Daar is maar een kleine stap voor nodig. Blijf daarom niet met uw klachten zitten, maar spreek af met de oefentherapeut.

Kinderoefentherapie

Bewegen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind, dit is ook een favoriete bezigheid van kinderen. Tijdens de basisschoolperiode leren ze veel nieuwe vaardigheden zoals fietsen, zwemmen en schrijven. Bij de meeste kinderen gaat het aanleren hiervan vanzelf. Soms vinden kinderen het moeilijk om bepaalde activiteiten goed uit te voeren, hoe hard ze hun best ook doen. In dat geval kan de kinderoefentherapeut hulp bieden!

Kinderoefentherapie is een specialisatie van de Oefentherapie Cesar en Mensendieck. Een kinderoefentherapeut heeft zich gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van kinderen tussen 0-18 jaar, met een motorische (ontwikkelings)achterstand. Daarnaast is de kinderoefentherapeut ook gespecialiseerd in het behandelen van houdings- en bewegingsproblemen zoals het verbeteren van houding van uw kind of het verminderen en oplossen van klachten.

Behandeling door een kinderoefentherapeut is aan te raden bij stoornissen in de motoriek. Dit kan ‘onhandigheid’ zijn, moeite hebben met (leren) fietsen, (te) vaak vallen en struikelen of moeite met (leren) zwemmen. Of algemener: bewegingsangst, of geen plezier hebben in bewegen. Maar ook schrijfproblemen, het niet graag willen ‘knippen en knutselen’, of juist teveel bewegen (hyperactiviteit) zijn aanwijzingen voor behandeling. 

Maar ook bij meer algemene houdingsgerelateerde aandoeningen en klachten kan een kinderoefentherapeut helpen, zoals een afwijkend looppatroon, voet- en beenklachten (doorgezakte voeten),  (lage) rugklachten, spierspanningshoofdpijn en scoliose.

Voor meer informatie over kinderoefentherapie verwijzen wij u graag naar www.kinderoefentherapie.nl.

Voor meer algemene informatie over oefentherapie verwijzen wij u graag naar de website van onze Vereniging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck: www.vvocm.nl

Klik hier voor meer informatie over onze vestiging in Vianen.

Social media

Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us

Disclaimer

Niets van deze site mag worden gekopieerd, gereproduceerd, openbaar gemaakt, gebruikt of verspreid worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Lijf en Leven Ede BV.