Oefentherapie Lijf & Leven Vianen

Oefentherapie Lijf & Leven Vianen

Ursulinenhof 1
4133 DA VIANEN

T: 0347 – 76 90 19
E: info.vianen@lijfenleven.com

Openingstijden:

Maandag: 13.00 – 21.00
Dinsdag en donderdag: 08.00 – 21.00
Woensdag: 08.00 – 17.00
Zaterdag: 08.00 – 12.30 (Nieuw)

Lijf & Leven start de ‘gewone’ fysiotherapie weer op miv 4 mei. Lees hier hoe wij dit doen volgens het protocol van onze beroepsvereniging KNGF. 

Nieuwbrief 17 april: Blijf In Beweging! Met veel linkjes naar onze oefenvideos.

Corona update 23 maart 2020; SPOEDZORG of NOODZAKELIJKE ZORG

Corona update 18 maart 2020

Welke maatregelen Lijf & Leven neemt tegen het Corona-virus.

Oefentherapie Lijf & Leven Vianen is gevestigd in het pand “Ursulinenhof 1”. Vlakbij winkelcentrum De Monnikenhof. Binnen het team van Lijf & Leven Vianen werkt ook een oefentherapeut Cesar. Er is daardoor een intensieve samenwerking op het gebied van bijvoorbeeld lage rugklachten en chronische aandoeningen.

Door de multidisciplinaire benadering die Lijf & Leven kan aanbieden binnen één praktijk, zijn wij u als patiënt beter van dienst bij het behandelen van deze lichamelijke klachten, of bij het geven van adviezen over bewegen, werken en houding.

Bij Lijf & Leven Vianen is de oefentherapeut gespecialiseerd op het gebied van:

  • Psychosomatische klachten zoals spierspannings-hoofdpijn;
  • Rug- en bekkenklachten (zoals HNP, scoliose, m. Scheuermann en wervelkanaalstenose);
  • Arm-, nek- en schouderklachten;
  • Arbeidsrelevante klachten;
  • Algemene houdings- en bewegingsklachten;
  • Chronische aandoeningen, zoals Reumatoïde Artritis, Fibromyalgie, Artrose en m. Parkinson.

______________________________________________________________________________

Wat is Oefentherapie?

Oefentherapie 200x200 (1)Lopen, gaan zitten, bukken, tillen. We bewegen de hele dag en meestal onbewust. Iedereen heeft zo zijn eigen houding en manieren van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam en kunnen er klachten ontstaan aan bijvoorbeeld rug, nek of schouder. Ook door bepaalde afwijkingen of ziekten, denk aan reuma of astma, kunnen mensen problemen krijgen met hun bewegingsapparaat. Het doel van oefentherapie is de klachten te laten verdwijnen, verminderen en/of te voorkomen, uitgaande van uw eigen bewegingsmogelijkheden. Ook wordt rekening gehouden met de situatie waarin u zich bevindt en met uw dagelijkse activiteiten. De oefentherapeut biedt hulp bij rug- en nekklachten, pijn in de gewrichten (bekken, knie-enkel-voet, arm-schouder-pols), klachten bij chronische aandoeningen aan het houding- en bewegingsapparaat, houdingsafwijkingen, hoofdpijn, spanning en incontinentie. Oefentherapie kent twee specialisaties: kinderoefentherapie, bij problemen in de (senso)motorische ontwikkeling, en psychosomatische oefentherapie, bij klachten die te maken hebben met stress, angst of paniek, hyperventilatie, overspanning, burnout en psychosomatische klachten. De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. De oefentherapeut kijkt samen met u naar uw lichaamshouding en manier van bewegen in uw dagelijkse activiteiten. Wat gebeurt er als u zit, loopt of andere bewegingen maakt? Welke spieren en gewrichten krijgen het daarbij zwaar te verduren? Daarbij wordt niet alleen naar de klacht gekeken, maar naar het hele lichaam.

Wanneer Oefentherapie?

Het schiet weer eens in uw rug. Nekpijn die maar terug blijft komen. Na een dag werken bent u helemaal ‘op’, terwijl u voornamelijk ‘alleen maar’ achter de computer heeft gezeten. Hoe vaak denkt u niet ‘Ach vervelend, maar het trekt wel weer weg’. Of ‘Tja, daar is toch niets aan te doen’. Wanneer u wel op zoek zou gaan naar een oplossing, dan blijkt het moeilijk om de klachten goed te duiden. Laat staan deze weg te nemen. De oefentherapeut biedt een structurele oplossing voor uw klachten.

De oefentherapeut biedt hulp bij rug- en nekklachten, pijn in de gewrichten (bekken, knie-enkel-voet, arm-schouder-pols), klachten bij chronische aandoeningen aan het houding- en bewegingsapparaat, houdingsafwijkingen, hoofdpijn, spanning en incontinentie. De oefentherapeut is specialist in het aanleren van gezond beweeggedrag. Hij of zij heeft de opleiding oefentherapie Cesar of Mensendieck afgerond en is een bevoegd therapeut. Samen met uw oefentherapeut maakt u een plan om van uw klachten af te komen en nieuwe klachten te voorkomen. Beter worden in bewegen! Daar is maar een kleine stap voor nodig. Blijf daarom niet met uw klachten zitten, maar spreek af met de oefentherapeut.

Klik hier voor meer informatie over onze vestiging in Vianen.

Social media

Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us

Disclaimer

Niets van deze site mag worden gekopieerd, gereproduceerd, openbaar gemaakt, gebruikt of verspreid worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Lijf en Leven Ede BV.