Oefentherapie Vianen en Veenendaal

Oefentherapie Vianen en Veenendaal

plaatje-houdingscheck

Wat is oefentherapie Cesar?

Een behandelmethode gericht op het behandelen én voorkomen van klachten als gevolg van een onjuist houdings- en bewegingspatroon, al dan niet veroorzaakt door een bepaalde afwijking of aandoening. Met als doel uw klachten te laten verminderen, verdwijnen en/of te voorkomen met behulp van oefeningen gericht op uw bewegingsmogelijkheden en dagelijks leven.

De oefentherapeut kijkt naar het hele lichaam, met aandacht voor uw omgeving, leefstijl en psychosociaal welzijn. Dat wil zeggen dat er niet enkel naar uw klacht(en) wordt gekeken, maar dat uw lichaam in combinatie met uw omgeving en dagelijkse activiteiten als geheel worden benaderd.

Biedt o.a. hulp bij:

  • (Werk gerelateerde) nek-, schouder- en (lage)rugklachten
  • Reumatologische aandoeningen
  • Chronische pijn
  • Houdingsafwijkingen als scoliose
  • Disfunctionele ademhalingspatroon
  • Hoofdpijn, spannings- en overbelastingsklachten
  • Verbeteren houding/beweging zonder klachten

Hoe zien de behandelingen er uit?

In de eerste behandeling wordt een vraaggesprek afgenomen om uw klachten en dagelijkse activiteiten in kaart te brengen. Dan volgt een lichamelijk onderzoek om uw klacht(en) en individuele bewegingsmogelijkheden te kunnen observeren. Daaruit volgt een specifiek voor u opgesteld behandeldoel en -plan. Er wordt gestreefd naar het samen behalen van uw doel.

Ieder individu heeft eigen gewoontes in het bewegen en zijn/haar dagelijkse houdingen. Door bewustwording van uw eigen gewoontes in combinatie met de oorzaak van uw klachten, bereiken wij samen gedragsverandering. Door middel van specifieke oefeningen, bewegings- en houdingsadviezen wordt deze gedragsverandering bereikt. Een blijvend resultaat wordt bereikt door het toepassen van het geleerde in uw dagelijks leven.

Fleur Kraaijenhagen: In mijn behandelingen leer ik u bewuster om te laten gaan met uw lichaam. Tijdens de behandelingen zult u merken dat u vaker automatisch kiest voor een optimaler houdings- en bewegingspatroon. Zo bent u uiteindelijk degene die uw eigen klachten kan verminderen of zelfs verhelpen!

 Voor meer algemene informatie over oefentherapie verwijzen wij u graag naar de website van onze Vereniging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieckwww.vvocm.nl

Meer informatie over de vestiging in Vianen. Meer informatie over de vestiging Veenendaal.

Social media

Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us

Disclaimer

Niets van deze site mag worden gekopieerd, gereproduceerd, openbaar gemaakt, gebruikt of verspreid worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Lijf en Leven Ede BV.