Oefentherapie Vianen

Oefentherapie Vianen

plaatje-houdingscheck

Agnita Vernooij werkt in Vianen ook als algemeen oefentherapeut. Door de multidisciplinaire benadering die Lijf & Leven kan aanbieden binnen onze praktijk, zijn wij u als patiënt beter van dienst bij diverse behandelingen en/of bij het geven van adviezen over bewegen, werken en houding.

Komen bij u dezelfde klachten vaak terug? Misschien is uw houding en/of uw bewegingspatroon dan niet goed. Heeft u tijdens het werk last van rug, pols, elleboog of nek? Misschien belast u uw lijf onhandig tijdens het zitten waardoor u op steeds andere plekken last krijgt.

Samen met de oefentherapeut gaat u na wat de oorzaak van de klachten kan zijn en wat u zelf kunt doen om de situatie te verbeteren.  Hier is vaak meer voor nodig dan oefeningen voor mobiliteit, stabiliteit of kracht. De manier waarop je een totale bewegingen uitvoert (o.a. in werk en hobby) is  belangrijk. Vaak zijn oefeningen nodig om het lichaam weer soepeler of juiste krachtiger te maken maar de nadruk ligt op het oefenen en verbeteren van dagelijkse activiteiten zoals staan, zitten, lopen, bukken en tillen. Zo kunt u (weer) pijnvrij bewegen en genieten van uw dagelijkse activiteiten.

Tijdens de behandelingen worden oefeningen mondeling geïnstrueerd en/of voorgedaan waarna u de oefeningen zelf bewust uitvoert. Spiegels vormen hierbij belangrijke hulpmiddelen. De oefeningen kunnen worden gedaan op een behandelbank, mat, kruk, staande of bewegend. Naast het gebruik van spiegels, kan er gebruik gemaakt worden van klein oefenmateriaal als ballen, oefentol, knotsen etc. Tijdens de behandeling is het bewustwordingsproces dat plaatsvindt bij het uitvoeren  van de gecorrigeerde bewegingspatronen van essentieel belang.

De behandeling vindt doorgaans één keer per week in de praktijk plaats. Daarnaast wordt er verwacht dat de oefeningen en aanpassingen aan het houdings- en bewegingsgedrag thuis geoefend worden. Spieren worden niet sterk bij één keer oefenen per week en bewegingsgewoontes veranderen pas na veelvuldig herhalen.

 Voor meer algemene informatie over oefentherapie verwijzen wij u graag naar de website van onze Vereniging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieckwww.vvocm.nl

Klik hier voor meer informatie over onze vestiging in Vianen.

Social media

Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us

Disclaimer

Niets van deze site mag worden gekopieerd, gereproduceerd, openbaar gemaakt, gebruikt of verspreid worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Lijf en Leven Ede BV.