Kinderoefentherapie Vianen

Kinderoefentherapie Vianen

kinderoefentherapieBinnen het team van Lijf & Leven Vianen werkt Agnita Vernooij als kinderoefentherapeut. Agnita is sinds 2012 geregistreerd kinderoefentherapeut.

Daarnaast werkt zij ook als oefentherapeut Cesar. Door de multidisciplinaire benadering die Lijf & Leven kan aanbieden binnen onze praktijk, zijn wij u als patiënt beter van dienst bij diverse behandelingen en/of bij het geven van adviezen over bewegen, werken en houding.

Kinderoefentherapie

Bewegen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind, dit is ook een favoriete bezigheid van kinderen. Tijdens de basisschoolperiode leren ze veel nieuwe vaardigheden zoals fietsen, zwemmen en schrijven. Bij de meeste kinderen gaat het aanleren hiervan vanzelf. Soms vinden kinderen het moeilijk om bepaalde activiteiten goed uit te voeren, hoe hard ze hun best ook doen. In dat geval kan de kinderoefentherapeut hulp bieden!

Kinderoefentherapie is een specialisatie van de oefentherapie Cesar en Mensendieck. Een kinderoefentherapeut heeft zich gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van kinderen tussen 0-18 jaar, met een motorische (ontwikkelings-) achterstand. Daarnaast is de kinderoefentherapeut ook gespecialiseerd in het behandelen van houdings- en bewegingsproblemen.

Behandeling door een kinderoefentherapeut is aan te raden bij stoornissen in de motoriek. Dit kan ‘onhandigheid’ zijn, moeite hebben met (leren) fietsen, (te) vaak vallen en struikelen of moeite met (leren) zwemmen. Of algemener: bewegingsangst, of geen plezier hebben in bewegen. Maar ook schrijfproblemen, het niet graag willen ‘knippen en knutselen’, of juist teveel bewegen (hyperactiviteit) zijn aanwijzingen voor behandeling. Maar ook bij meer algemene houding gerelateerde aandoeningen en klachten kan een kinderoefentherapeut helpen, zoals een afwijkend looppatroon, voet- en beenklachten (doorgezakte voeten),  (lage) rugklachten, spierspanningshoofdpijn en scoliose.

Voor meer informatie over kinderoefentherapie verwijzen wij u graag naar www.kinderoefentherapie.nl.

Klik hier voor meer informatie over onze vestiging in Vianen.

Social media

Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us

Disclaimer

Niets van deze site mag worden gekopieerd, gereproduceerd, openbaar gemaakt, gebruikt of verspreid worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Lijf en Leven Ede BV.