Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie

Bewegen is belangrijk voor de ontwikkeling van een kind en is ook een favoriete bezigheid van kinderen! Doelgericht bewegen begint al op de leeftijd van 3-4 maanden. Van 0-4 jaar leren kinderen basisvaardigheden zoals reiken, grijpen, rollen, (gaan) zitten, (gaan) staan en lopen. Tijdens de basisschoolperiode leren ze veel nieuwe vaardigheden zoals rennen, springen, fietsen, zwemmen en schrijven. Bij de meeste kinderen gaat het aanleren hiervan vanzelf. Soms vinden kinderen het moeilijk om bepaalde activiteiten goed uit te voeren, hoe hard ze hun best ook doen. In dat geval kan de kinderfysiotherapeut hulp bieden!

Kinderfysiotherapie richt zich op problemen rondom het bewegen en het bewegingssysteem van kinderen en jongeren (0-18 jaar).

 

De kinderfysiotherapeut is de aangewezen zorgverlener als uw kind problemen heeft met:

  • Zijn of haar motorische ontwikkeling en motorisch leren (bijvoorbeeld vaak vallen/stoten, niet mee kunnen komen met gym/buitenspelen, onhandigheidin bewegen, moeite met springen, klimmen ed, afwijkend looppatroon, moeite met plannen, moeite met knippen, knopen/ritsen dichtmaken, geen voorkeurshand hebben, schrijfproblematiek).
  • Houding (houdingsproblemen, pijn bij lang zitten, lage of hoge spierspanning).
  • Beweging (sportblessures, pijn aan spieren/gewrichten, afwijkingen aan spieren/pezen/gewrichten, orthopedische klachten).
  • Het uithoudingsvermogen en ademhaling (snel moe of buiten adem zijn, inspanning vermijden, niet mee kunnen komen tijdens gym/sport, snelbenauwd zijn zonder lichamelijke oorzaak).

Onze kinderfysiotherapeut (klik hier) heeft specifieke fysiotherapeutische en pedagogische vaardigheden voor het behandelen van kinderen en het begeleiden van het gezin en/of de ouders. Daarnaast heeft de kinderfysiotherapeut een signaleringsfunctie voor het inzetten van andere zorgdisciplines zoals logopedie, ergotherapie, diëtist, ambulante begeleiding en specialistische tweedelijns zorg. Als het nodig is overlegt de kinderfysiotherapeut met bijvoorbeeld arts, leerkracht, jeugdarts of jeugdverpleegkundige.

De kinderfysiotherapeut werkt altijd, na onderzoek gedaan te hebben, volgens een behandelplan.

Voor meer informatie over kinderoefentherapie verwijzen wij u graag naar dekinderfysiotherapeut.com

Social media

Facebook
Facebook

Disclaimer

Niets van deze site mag worden gekopieerd, gereproduceerd, openbaar gemaakt, gebruikt of verspreid worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Lijf en Leven Ede BV.