Hydrotherapie

Hydrotherapie


HydrotherapieHydrotherapie: oefengroep in zwembad “De Peppel”

De oefengroep in water op maandagmorgen van 10.45 tot 11.45 uur bestaat inmiddels al meer dan 15 jaar. Eerst als aangepaste sportactiviteit vanuit het LongFonds en daarna als aangepast sporten vanuit Lijf & Leven Fit!

Hydrotherapie betekent oefenen in water van ongeveer 32 graden celcius onder begeleiding van een ervaren fysiotherapeut. De fysiotherapeut bevindt zich tijdens dit uur ook in het water. Het water is tussen 1.20 meter en 1.40 meter diep. Via een trap in het water met zijleuningen is het zwembad makkelijk te betreden.

Voor wie?

De groep is opgestart als oefengroep voor mensen met Astma en/of COPD maar hydrotherapie is ook bedoeld voor mensen die klachten hebben met bewegen op “ het droge” zoals rheuma, fibromyalgie, spierziekten, MS, Parkinson, mensen met chronische pijn of mensen die een operatie hebben ondergaan aan grote gewrichten of de wervelkolom.

Het doel is het verminderen van pijn, het verbeteren van kracht, beweeglijkheid en conditie.  Blijven komen is natuurlijk een prima aanvulling op het voldoende bewegen in het dagelijks leven en een gezonde leefstijl.

Voordelen van oefenen in water:

  • de (doseerbaren) gewichtsverlaging in het water en dus de doseerbare belasting van gewrichten.
  • sturing van het water bij neurologische aandoeningen.
  • weerstand van het water bij spierversterking.
  • de verhoging van de perifere weerstand (externe druk) voor circulatie en longen (ademhaling- en hartpatiënten).

Intake

Voordat u begint in de groep wordt er een afspraak gemaakt voor een intake in de fysiotherpiepraktijk. Door een vraaggesprek, een aantal vragenlijsten en eventueel een fysiotherapeutisch onderzoek.

Deze groep is een activiteit via Lijf & Leven Fit! Alleen in uitzonderingsgevallen wordt dit vergoed door de zorgverzekeraar en dan is dit meestal voor een bepaalde tijd na een operatie. Sommige zorgverzekeraars geven wel een deel van de kosten terug.

Kijk hier voor de kosten van deelname.

U kunt na aanmelden een keertje komen proefzwemmen.

Social media

Facebook
Facebook

Disclaimer

Niets van deze site mag worden gekopieerd, gereproduceerd, openbaar gemaakt, gebruikt of verspreid worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Lijf en Leven Ede BV.