Handtherapie

Handtherapie

handtherapie

Handtherapie

Onze hand en pols bestaan uit tientallen (kleinere) botten en spieren. Dankzij deze botten en pieren maar ook door gewrichtsbanden, zenuwen en pezen, kunnen we onze handen en polsen in allerlei richtingen bewegen. Hierdoor zijn we in staat om onze hobby’s, werk, sport etc. uit te voeren. Er zijn veel verschillende aandoeningen of ziekten die kunnen leiden tot veel pijn, en niet volledig bruikbare handenen/of vingers en/of polsen.

Handtherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie en richt zich op het behandelen van klachten van arm, pols en hand. Bij veel voorkomende hand- en polsaandoeningen zoals Carpaal Tunnel Syndroom, Quervain tendinitis, duimbasis artrose, tenniselleboog en polsinstabiliteit, wordt een conservatief (dwz. zonder operatieve ingreep) behandeltraject opgestart. Er zijn veel verschillende behandelmogelijkheden die precies worden afgestemd op uw klachten en beperkingen.

Na een specifiek onderzoek stellen we vast wat er aan de hand is en maken een specifiek behandelplan met als doel dat u snel herstelt van uw klachten. Indien nodig overleggen wij met de huisarts en/of handchirurg. Indien nodig verwijzen wij u door naar een specialistische handkliniek.

Social media

Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us

Disclaimer

Niets van deze site mag worden gekopieerd, gereproduceerd, openbaar gemaakt, gebruikt of verspreid worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Lijf en Leven Ede BV.