(Te)rug in Actie! Groepstherapie voor mensen met chronische pijnklachten. U heeft al lange tijd pijnklachten. Het is ooit door iets begonnen en wat er daarna ook aan gedaan is door allerlei artsen en therapeuten: de pijnklachten zijn er nog steeds. Bij de specialisten bent u “uitbehandeld”. U moet er maar mee leren leven. Maar u ervaart in uw dagelijks leven forse problemen en u hebt misschien zelfs het gevoel dat de pijn steeds erger wordt en de beperkingen in uw dagelijks leven steeds groter. Speciaal voor mensen met chronische pijnklachten is het protocol Chronische Pijn ontwikkeld. We gaan uit van de drie velden die meespelen bij chronische pijn: het weefsel (bio), de pijnbeleving (psycho) en het pijngedrag (sociaal).
De therapeuten die werken met het protocol chronische pijn zijn intensief geschoold in de behandeling en begeleiding van chronisch pijnpatiënten. Daarmee biedt het protocol kwalitatief hoogwaardige zorg voor chronische pijnpatiënten. Voordat u kan starten, krijgt u een intake waarin we door verschillende vragenlijsten, een gesprek, een lichamelijk onderzoek en een conditietest een individueel haalbaar doel stellen en een individuele basis leggen voor de behandeling.
Een aantal malen per jaar start de groepstherapie “(te)Rug in Actie”. U kunt uiteraard ook individueel worden behandeld. We gebruiken daarbij de ACT (Acceptance and Commitment Therapy). Zie http://www.actbijpijn.nl/
Wilt u meer informatie? Vraag dan naar Ellen Toet.
Ervaringen van een deelneemster aan een vorige cursus:
” De pijn op zich is niet minder, maar de beleving is minder heftig. Ik word minder snel boos en voel me niet meer zo machteloos. De andere cursisten uit de groep ervaren grotendeels dezelfde klachten. Dat geeft een groot saamhorigheidsgevoel; je bent niet de enige en het is fijn om je klachten op een goede plaats te kunnen spuien en samen naar verlichting te zoeken. Ik heb de cursus als heel nuttig ervaren. Ik zit duidelijk op het goede spoor, maar moet er voor gaan zorgen dat ik niet terug ga vallen. Ik moet het geleerde gaan integreren in mijn dagelijkse leven. Mijn conditie is verbeterd, waardoor ik meer kan en dat geeft voldoening. Ik bezin me nu op hoe verder te gaan.”